Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

Ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετούνται; Μια σχολική ιστορία

Ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετούνται με το να μην πάει το ΓΕΛ Βελβεντού πενταήμερη εκδρομή μαζί με το ΓΕΛ Σερβίων;
Όπως είναι γνωστό, ο Λυκειάρχης του ΓΕΛ Σερβίων επικοινώνησε με τον κ. Διινή για να του προτείνει τα δύο λύκεια να πάνε μαζί εκδρομή στην Ιταλία προκειμένου να πετύχουν καλύτερη προσφορά και να μειώσουν έτσι τα έξοδα και το κόστος της εκδρομής. Ο κ. Διινής έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία και οι μαθητές του ΓΕΛ Βελβεντού ψήφισαν υπέρ του να πάνε στην Ιταλία μαζί με τους συμμαθητές τους από τα Σέρβια. Το σχέδιο όμως, ναυάγησε όταν έθεσε επί της ουσίας βέτο η σύζυγος του κ. Στεργίου η οποία είναι εκπαιδευτικός στο ΓΕΛ Βελβεντού και αρνήθηκε να συνοδέψει τα παιδιά με τη δικαιολογία ότι δεν μπορούσε ν' αναλάβει την ευθύνη για περισσότερα παιδιά.
Ισχύει όμως, κάτι τέτοιο; Θα ήταν όντως υποχρεωμένη να επιβαρυνθεί με την επιμέλεια περισσοτέρων μαθητών; Η απάντηση είναι όχι!
Σύμφωνα με την τρέχουσα νομοθεσία, για μια πολυήμερη εκδρομή στο εξωτερικό, απαιτείται ένας εκπαιδευτικός ως αρχηγός κι ένας εκπαιδευτικός ανά 20 μαθητές. Με άλλα λόγια, αν π.χ. οι μαθητές είναι 60, χρειάζονται 3 συνοδοί καθηγητές και 1 αρχηγός. Σύνολο τέσσερις καθηγητές.
Συνεπώς, το πλήθος των συνοδών καθηγητών εξαρτάται άμεσα από τους συμμετέχοντες μαθητές του λυκείου όπου υπηρετεί ο εκπαιδευτικός και μόνο. Κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει κάποιον εκπαιδευτικό ν' αναλάβει την ευθύνη για μαθητές άλλου σχολείου.
Επί της ουσίας, το μόνο που θα συνέβαινε ήταν ότι θα πήγαιναν τα δύο σχολεία παρέα με κοινά δρομολόγια για οικονομία και μόνο. Όπως δηλαδή θα γίνει και τώρα: έχει κανείς την εντύπωση ότι το ΓΕΛ Βελβεντού θα ναυλώσει από μόνο του ένα ολόκληρο αεροπλάνο για την Πράγα; Όχι βέβαια! Προφανώς θα συνταξιδέψουν και με άλλο ή άλλα σχολεία. Αυτό σημαίνει ότι στο ταξίδι θα έχουν οι καθηγητές από κοινού την επιμέλεια των μαθητών; Όχι βέβαια; Απλοί συνεπιβάτες θα είναι! Το κάθε σχολείο θα κοιτάζει τους μαθητές του.
Κάτι λοιπόν, που και λόγω της οικονομικής κρίσης, θα ήταν απολύτως λογικό και εφικτό αν δεν είχε μεσολαβήσει ο Καλλικράτης, τώρα, για καθαρά πολιτικούς λόγους, σαμποτάρεται από αυτούς που θα έπρεπε πρωτίστως να μεριμνούν για τα συμφέροντα των μαθητών.
Η λέξη συνεργασία προφανώς δεν υπάρχει στα μέλη της ΜΚΟ και προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους θα μετέλθουν κάθε μέσου, ηθικού και ανήθικου.

30 σχόλια:

 1. AISXOS TI EINAI AYTA POU DIABAZOUME! AN EINAI ALITHIA KAPOIOS SXOLIKOS SYMBOULOS PREPEI NA PAREMBEI. DYSTYXOS AYTA DEN MATHENONTE EYKOLA.
  BRAVO SYNEXISTE VGALTE OLA TA APLITA TOUS STHN FORA.

  GIORGOS P.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. με είκοσι Φθινόπωρα και Άνοιξη καμία
  απ΄την Υπάτη ΄τοσκασα και πήγα στη Λαμία...
  αφιερωμένο εξαιρετικά στον...μπλόκερ που... μας φιλοξενεί!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. έχουμε και λέμε λοιπόν:
  αποφασίζει η Γ΄Λυκείου Βελβεντού να πάει εκδρομή στη Ρώμη.
  Εκδηλώνει ενδιαφέρον να τους συνοδεύσει, από το σύνολο των καθηγητών, μόνο η κα Τσακμάκη, σύζυγος του πρώην Δημάρχου Βελβεντού. Ουδείς άλλος.
  Ο κ. Διευθυντής καταθέτει πρόταση του Λυκειάρχη Σερβίων, να συνδιοργανωθεί η εκδρομή. Οι μαθητές του Βελβεντού εκφράζουν περίπου κατά το ήμισυ τη βούληση να συνδιοργανωθεί και κατά το άλλο ήμισυ περίπου, όχι.
  Ο κ. Διευθυντής του Λυκείου Βελβεντού αντιπροτείνει στους μαθητές, τις πόλεις του Βερολίνου και (ή) της Πράγας, με συμμετοχή ως συνοδού και του ιδίου. Οι μαθητές συμφωνούν.

  Και....ανακύπτει κατά τον αρθρογράφο του μπλοκ, μέγιστο θέμα ευθύνης της Μ.Κ.Ο. επειδή η σύζυγος του κ. Στεργίου, με την ιδιότητά της ως καθηγήτρια, δεν αναλάμβανε(;)την ευθύνη συνοδείας σε γκρούπ αποτελούμενο απο μαθητές και άλλου σχολείου. Και φυσικά πάντα η ευθύνη είναι συνολική και όχι για τμήμα του γκρουπ.
  Αλλά γιατί πυροβολείτε την εν λόγω καθηγήτρια - και κατ΄επέκταση και την Μ.Κ.Ο.;
  Δεν έχουν ευθύνη το σύνολο των υπολοίπων καθηγητών που και στη μία περίπτωση (κατά μόνας εκδρομή) και στην άλλη (με το Λύκειο Σερβίων) αρνήθηκαν να συνοδεύσουν τους μαθητές;
  Οι ευθύνες οργάνωσης και συντονισμού του κ. Λυκειάρχη;
  Και γιατί δεν θεωρείτε εύλογη την όποια απόφαση της κας Τσακμάκη να μη θέλει να πάρει ευθύνες απέναντι σε γονείς μαθητών άλλου σχολείου, παρά το ανάγεται σε ζήτημα "Καλλικράτη";
  Συνδέοντά το, μάλιστα με την πρώην και νυν ιδιότητα του συζύγου της;
  Και ποιός, αλήθεια, έχει σειρά μετά; Κάποιο απ΄τα παιδιά του κ. Στεργίου;
  Θα συνεχιστεί αυτός ο κανιβαλισμός, με στόχο την καταρράκωση υπολήψεων;

  ένας γονέας από το Βελβεντό

  Υ.Γ. ενοχλούμαι ο ίδιος που δεν βάζω το όνομά μου κάτω από το κείμενο...αλλά είναι γιατί θεωρώ - επιτρέψτε μου - σίγουρο το κατακρεούργημά μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. απαντώντας στον κ. oannisdoes για τα περί συνεργασιών, με αφορμή τη μή συνδιοργάνωση της εκδρομής των δύο Λυκείων, του θέτω υπόψη πρόταση συνεργασίας που κατατέθηκε!
  Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου - Λυκείου, με δωρεές Ομογενή μας και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Βελβεντινών Φιλαδέλφειας και Γουάϊλγουντ, συνδιοργανώνει μαθητικό διαγωνισμό με εργασίες περιβαλλοντικής υφής και θέμα τη λίμνη Πολυφύτου. Ο διαγωνισμός θα μπορούσε να αφορά τους μαθητές όλων των βαθμίδων μόνο των σχολείων του Βελβεντού. Όμως ο σύλλογός μας, στα πλαίσια ευρύτερων συνεργασίων με σχολεία της παραλίμνιας περιοχής, αποφάσισε , με συνδιοργάνωση με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βελβεντού, να απευθυνθεί και στα σχολεία όλων των παραλίμνιων οικισμών, για να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό. Η απόφαση πάρθηκε στα τέλη Οκτωβρίου από το σύλλογό μας και κατατέθηΚαν επτά (7) αιτήσεις από σχολεία της ευρύτερης περιοχής και οι εργασίες θα παραδοθούν στα τέλη Φλεβάρη. Στη δε Επιτροπή αξιολόγησης θα μετάσχουν εκπαιδευτικοί όχι μόνο από το Βελβεντό.
  Και στο επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας συμμετέχουν δύο άτομα που είναι μέλη του Δ.Σ. της Μ.Κ.Ο ( και τον Οκτώβρη ήταν ήδη εκλεγμένοι)καθώς και άλλα δύο που είναι μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής. Άρα, ουδεμία απόφαση, προτροπή,ή έλλειψη διάθεσης, για συνεργασία υπάρχει. Το αντίθετο μάλιστα.
  ένα μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου - Λυκείου Βελβεντού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. κύριε ioannisdoer, αν η πληροφόρησή μου είναι έγκυρη (δεν βάζω το χέρι στη φωτιά) το γεύμα του Αντιδημάρχου προς τους εκπαιδευτικούς, για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών, δεν έγινε γιατί -ημέρα Παρασκευή ήταν- δεν προσήλθαν στο Γυμνάσιο -Λύκειο οι καθηγητές που δεν διαμένουν στο Βελβεντό, μιας και τα μαθήματα εκείνη τη μέρα αναβλήθηκαν, λόγω χιονιού. Και φαντάζομαι ότι θα ενημερώθηκε σχετικά από τους Διευθυντές των σχολείων αυτών ο κ. Λαζαριώτης.
  Έχεις κάποια άλλη πληροφόρηση;
  Μήπως δόθηκε από τον Αντιδήμαρχο κάποια άλλη εξήγηση;

  ο ίδιος γονέας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Λαμιώτη το ρολόι σου δεν παέι καλά ,πάει με ώρα λαμίας.
  Οι εκλογές τέλειωσαν τι ζόρι τραβάτε και σπηλώνετε κόσμο ρε άνανδροι?
  Όποιος έχει α@@@α να βγει και να τα πει καθαρά και ξάστερα με ονόματα και αποδείξεις , όχι με μουμου και σου σου ,άντε αποκεί μας πρήξατε το συκώτι ρουφιάνοι της πλάκας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Σπεύδω να διευκρινίσω εκ των προτέρων ότι αν το παρακάτω ισχύει, δεν ανήκει στην κατηγορία των κωμικών αλλά των εξοργιστικών.

  Πληροφορούμαι ότι η κόντρα μεταξύ των τοπικών κοινωνιών Σερβίων – Βελβεντού (ελέω κάποιων φωστήρων που αδυνατούν να συμβιβαστούν με την πραγματικότητα), κινδυνεύει να αποκτήσει και σχολική διάσταση. Προκειμένου να πετύχουν καλύτερη προσφορά, υπήρξε πρόταση τα δύο λύκεια της περιοχής να πραγματοποιήσουν κοινή εκδρομή στην Ιταλία. Το σχέδιο τελικώς ναυάγησε, αφού εκπαιδευτικός του ενός εκ των δύο λυκείων (η οποία σημειωτέων συνδέεται οικογενειακά με κορυφαίο πρόσωπο της ΜΚΟ Βελβεντού), αρνήθηκε να συμμετάσχει ως συνοδός διότι - λέει - δεν μπορούσε να αναλάβει την ευθύνη για τόσο μεγάλο αριθμό παιδιών.

  Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ορισμένοι εκ των κορυφαίων της ΜΚΟ, «βάζουν τον τόπο υπεράνω του προσωπικού τους συμφέροντος...».

  απο το kozan.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Μανωλάκη συνεχίζεις να μας ξεφτυλίζεις παντού...ως πότε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Το kozan.gr προφανώς αναπαράγει από εδώ...

  Θα παρακαλούσα το διαχειριστή του blog, παρ' ότι συμφωνώ με τα γραφόμενα, να κατεβάσει το συγκεκριμένο άρθρο αφού
  α) Ούτε ο κ. Διινής πρόκειται ποτέ να τοποθετηθεί εδώ
  β) Ούτε η κ. Τσακμάκη
  γ) Ούτε ο κ. Κούτσιανος

  κι επειδή χάνεται η ουσία, ας μη δίνεται λαβή για σχόλια όπως το παραπάνω περί σπίλωσης ανθρώπων...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Επειδή κάποιοι δεν ξέρουν να συζητάνε, κι επειδή δέχτηκα κάποια άκρως απειλητικά email, αλλά λεφτά δεν έχω να τρέχω στα δικαστήρια, διέγραψα κάποια σχόλια που έκανα παραπάνω, κι από 'δω και πέρα θα απέχω από κάθε συζήτηση.

  Ο Θεός μαζί σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. O 6.00

  AFOU EIXE α@@@α KAI ANAFEREI KAI ONOMATA AS MAS PEI KAI TI THESH EXEI STO DS THNS MKO. ME TOSH EYKOLIA SPILONETE ONOMATA KAI YPOLIPSEIS, MALLON AYTO TO XERETE KALA, PANTOS KRATISTE THN PARAPANO LISTA ME TA ONOMATA GIATI AYTOI DEN THA TYGXANOUN IATROFARMAKEYTIKH PERITHALPSHS OPOS OLOI Y YPOLOIPOI S AYTO TO KOLOXORI.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. k.ioannidisdoes
  ο διάλογος δεν οδηγεί στα...δικαστήρια.Αρκεί να μη σπηλώνονται συνειδήσεις. Και φυσικά, όσο με αφορά, δεν υπάρχει περίπτωση να οδηγήσω ανθρώπους στον εισαγγελέα για οποιαδήποτε έκφραση γνώμης, ακόμη κι αν αυτή αλλοιώνει γεγονότα ή με καθυβρίζει. Τηρώ μια στάση ζωής δεκαετίες τώρα και αυτό δεν θ΄αλλάξει, ότι κι αν μου προσαφθεί.'Ομως, στις ιστοσελίδες τους τελευταίους μήνες, έχουν γραφεί εξωφρενικά πράγματα, ένθεν - κακείθεν, απ΄αφορμή τη στάση και θέση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Βελβεντινών για την πορεία του Δήμου τους. Και, για κάποιους ανθρώπους που λοιδωρούνται συνεχώς , και μάλιστα παίρνει η μπάλα και τις οικογένειές τους, έχουν όρια και οι αντοχές τους. Ο Στεργίου κάνει, μαζί με πολλούς άλλους, τον αγώνα που πιστεύει, ότι θα φέρει το Δήμο Βελβεντού στην πρώτερή του θέση. Ποιός είδε, σε οποιοδήποτε γραφτό του ή σε οποιαδήποτε ομιλία του, φράσεις απαξιωτικές- υβριστικές προς πρόσωπα και ιδιαίτερα εναντίον των γειτόνων μας Σερβιωτών;
  Είμαι απ΄αυτούς που πιστεύουν ότι αξίζει αυτός ο αγώνας μας. Και ότι αφορά εμάς, το Βελβεντό και τους οικισμούς του πρώην Δήμου μας. Και επίσης ότι το έχουμε αυτό το δικαίωμα. Της συνέχισης, δηλαδή, του αγώνα μας, ανεξαρτήτως των νομοθετημάτων της Βουλής των Ελλήνων.Και, πιστεύω ότι, δεν παρανομούμε για ένα αγώνα που δίνουμε. Το αν θα δικαιωθούμε στο τέλος, ο χρόνος θα δείξει. Το αν αυτός ο αγώνας καταστρέφει το Βελβεντό, ε, τουλάχιστον σοβαροί άνθρωποι είμαστε, ας αποφεύγουμε τις υπερβολές. Σιγουρα, θα πει κάποιος, έχουν δημιουργηθεί προβλήματα και μέσα στην κοινωνία μας και ορισμένα γεγονότα όχι ευχάριστα. Υπάρχει όμως και η διαφορετική οπτική στη θεώρησή τους. Και πάντως, μπορεί οι απόψεις μας στο Βελβεντό να μην ταυτίζονται, αλλά ουδείς μπορεί να αρνηθεί ότι η πολύ μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων επικροτεί αυτόν τον αγώνα. Και φυσικά υπάρχουν και αρκετοί που θα ήθελαν αλλοιώς να δρούμε, αλλά το πως δεν έχει διευκρινιστεί. Κι αν κα΄ποιοιθεωρούν ότι δεν είναι πρόσφορο βήμα οι Λαϊκές Συνελεύσεις (κατ΄εμέ είναι και ακούστηκαν πάμπολλες φορές διάφορες απόψεις)υπάρχει και ο ηλεκτρονικός τύπος για να κατατεθούν σοβαρές και τεκμηριωμένες απόψεις.
  Τα γράφω όλα αυτά με ένα οίστρο που μ΄έχειπιάσει και δεν σου καταλογίζω κάτι απ΄αυτά.
  Ο πρωϊνός συνομιλητής σου, σ΄αυτό το μπλόκ
  Υ.Γ. αρκετά στοιχεία έχω ήδη δώσει το πρωί, ώστε δια των συμφραζομένων, να νατιληφθείς ποιός είμαι. Και φυσικά να βρείς και το προσωπικό μου mail για να συνεχίσουμε από κει χωρίς... φόβο και πάθος, την κουβέντα μας. Μπορεί, όμως και face to face.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Το έργο ο "Φιάκας" θα παρουσίασει στο Βελβεντό το Θεατροδρόμιο Κοζάνης.
  Θεωρούμε ατυχέστατα το συγκεκριμένο έργο θα παιχτεί στους κατοίκους του Βελβεντού αφού εδώ και πολύ καιρό όλοι αποσβολωμένοι παρακολουθούν το «μεγάλο θεατρικό έργο με το όνομα ο "Φλιάσκας"». Δεν υπάρχει άλλη παράσταση που μπορεί να είναι ανταγωνιστική Πανελλαδικά. Μπράβο στον πρωταγωνιστή και τους κομπάρσους, χαμένοι στην κοσμάρα τους, μη έχοντας αίσθηση των όσων συμβαίνουν. Πραγματικό θέατρο δηλαδή……...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. 209.85.149.132  IP Address Country Region City Latitude/
  Longitude ZIP Code Time Zone
  209.85.149.132 UNITED STATES CALIFORNIA MOUNTAIN VIEW 37.386052
  -122.083851 94043 -08:00
  Net Speed ISP Domain
  DIAL GOOGLE INC GOOGLE.COM

  IDD Code Area Code Weather Station
  1 650 USCA0746 - MOUNTAIN VIEW

  MCC MNC Mobile Brand
  - - -

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Το παραπάνω σχόλιο δημοσιεύτηκε ωρα ΕΛΛΑΔΑΣ 1:00 π.μ. οποιος κατάλαβε κατάλαβε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. ΕΚΕΙ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΑΡΙΟΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. ερώτηση για δημοσκόπηση:

  "Οδηγηθήκαμε σε αδιέξοδο ως κοινωνία;"

  Το ποσοστό του ΝΑΙ θα είναι σίγουρα 96%.

  Αφού δεν καταφέραμε να πείσουμε τότε την τεδκ και τους βολευτές μας, για να κρατηθεί ο δήμος με το κριτήριο της ορεινότητας το οποίο σημειωτέον δεν το χρησιμοποιήσαμε κάν, στη συνέχεια με την ψήφιση του νόμου το θέμα εκλεισε και μαζί μ' αυτό εκλεισε και η πολιτική καριέρα κάποιων, τώρα εχουν το χρόνο τους να ασχοληθούν με το laptop και το fb.

  Ευθύνες τεράστιες και μπόι μικρό, αλλά τι περιμένεις απο ορισμένους που πέρα απ την διασταύρωση δεν τους παίρνει κανείς στα σοβαρά; με τι δημόσιες σχέσεις θα κατάφερνε ενας ελάχιστος να διαχειριστεί μια τόσο μεγάλη ευκαιρία που του εδωσε η κυβέρνηση;(5ος δήμος)...βέβαια το ψέμα εχει κοντά ποδάρια...θα μάθουμε πολλά ακόμα.
  Με το facebook και τα like, ορίστε το κατάντημά μας, δεν λέω κατάφερε αντί να του πετάνε πέτρες για την ανικανότητά του, να τον ευχαριστούν για τα κενά του, για πόσο ακόμα δεν ξέρω;

  Το αθλιο σύνθημα με την κατσίκα αλήθεια ποιος το εμπεύστηκε; θα είναι περήφανος γι αυτή του την ιδέα και τα οσα αρνητικά εφερε στην κοινωνία μας, κάποια χρόνια μετά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. K.STERGIOY DEN INE NTROPI NA MAS ZITISIS MIA DIMOSIA SIGNOMI.TA LA8I GIA TOYS AN8ROPOYS INE.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Αυτός ο ελαχιστος που λες μας έκανε 5ο Δημο. Οι βουλευτές και η Τεδκ μας ξηλωσαν. Και βρήκαν εσάς τα φερεφωνα να δηλώνετε υπέρ των Σερβιων. Τι λες και συ Αλεκο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. manolaki mas ekanes na geloyn i a8lii serviotes mazimas.mpravosoy.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. PROTI FORA MPAINO STO BLOG. XAIROMAI POLY POY EPITELOUS YPARXEI KAI I ALLI FONI. ALITHIA I EFIMERIDA TOY MORFOTIKOY EINAI GIA NA YPARXEI 'entypy' DIA MAXI METAKSI TOPIKOY SIMVOULIOY KAI MKO? BELVENTINOI KRIMA O KOZMOS NOMIZE ALLA GIA ESAS. XARASETE ARNITIKI POREIA STIN ISTORIA SAS. KRIMA

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. olavelvento@gmail.com


  • Email IP: 74.125.93.27
  • Name: Available
  • Country: US
  • Address: Mountain View, CA
  • ISP: Google Inc
  • Full Background Report: Available

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Μπράβο στον διαχειριστή του blog! Επιτέλους κάποιος λέει στα ίσια όσα όλοι συζητάμε στα μουλωχτά για να μη μας πει η κλίκα προδότες. Έβλαψαν το Βελβεντό όσο κανείς άλλος τόσα χρόνια! Αν είναι κάποιοι που πρέπει να φύγουν από το Βελβεντό (όπως φώναζαν στις λαϊκές συνελέυσεις για όποιον διαφωνούσε μαζί τους) είναι ΑΥΤΟΙ!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. ΜΠΡΑΒΟ "ΟΛΑΒΕΛΒΕΝΤΟ"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Φίλε διαχειριστή μπράβο σου γιατί οι αλήθειες πρέπει να λέγονται μπας και ξυπνήσουν κάποια στιγμή τα πρόβατα.
  Σα δε ντρέπονται που βάζουν διχόνοιες και στα παιδιά (όπως κάναν και στον αγώνα ποδοσφαίρου, μα τόσο μίσος για τα Σέρβια;). Ντροπή στα 22 να ψηφίζουν τα 17 να πάνε μαζί εκδρομή και αυτοί τελικά να το ανατρέπουν με διάφορα προσχήματα.
  Αλλά είπαμε από δημαρ... κλητήρας ο Μανωλίξ γίνεται δε γίνεται;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Oκ γυμνασιαρχισα το καταλάβαμε. Ο 27ος μαθητής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή